torsdag 29 januari 2009

Röda Lovikka strumpor


Här är också några av mina första stickningar.
De är stickade på lovikka garn och sedan broderade med vitt lovikka garn.

Svarta handledsvärmare


Dessa är också en typ av handledsvärmare, men med ett mer estetiskt syfte. De är stickade i en "remsa" med hålmönster och sedan sydda ihop. Det blev lite snett och skevt men de är några av mina första "kreationer" så det är inte så konstigt..

Handledsvärmare


Stickade handledsvärmare. Gjorde dessa när svärmor skulle lära mig sticka flätmönster. Mönstret syns inte så bra på bilden.

onsdag 14 januari 2009

Amigurumi och 36- kallt

Idag är det 36- kallt, det är oftast kallt här på Rankbäcken. Namnet skvallrar om att det ligger bredvid en bäck. Men också bredvid en myr som heter Galgatmyra, som tros kan härröra från det samiska Galmedidh och betyder just "att frysa". Därför tänker jag och Henning sitta inne i värmen idag och bara mysa, elda, äta, sova och handarbeta. Jag har alltid gillat Anime och Manga så det var naturligt att jag föll för de söta amigurumi. Men hopplös på att virka som jag är tappade jag modet, men bestämde mig ändå för att försöka. Och till min förvåning så går det faktiskt lättare och lättare. Har en bild på apan som jag ska göra till Henning, har bara armarna klara än så länge men de blev inte riktigt lika.

tisdag 6 januari 2009

Andra projekt och pyssel

Jag är en trivsel människa (hör nog kräftan till..) tycker om att inreda hemmet med små gulliga och trivsamma saker. Här kommer lite bilder på olika saker..









Strumpor till Storebror


Här är några projekt jag fått klara..
ska lägga in mer bilder eftersom jag får tid att fota och eftersom projekten blir klara.

*Strumpor i ull till storebror

Barmlapp och bälte




Här kommer bilder på Barmlappen och bältet jag sytt själv till min kolt.

Sysselsättning

Så börjar jag att skriva. Tänkte blogga om mitt handarbete men även slöjdande som ju duodji betyder på samiska. Slöjdar och handarbetar mest bara med textilier, garn, ull, skinn och tenn men hade väl tänkt ge mig på "hårdslöjd" också någon gång.